Dubai yacht

Dubai har blitt et populært feriested for nordmenn de siste årene, i stor grad fordi flere flyselskaper nå tilbyr direkteruter til denne populære byen. Her kan du oppleve ørkenen, lokal kultur, unike shoppingmuligheter, luksus og ikke minst; en yacht-kultur som kan måle seg med den i Monaco. Det finnes mange grunner til å besøke Dubai!

Dubai er en av syv stater («emirater») i føderasjonen De forente arabiske emirater. Dubai er den største byen i emiratene, mens det er Abu Dhabi som er hovedstaden (for øvrig også et populært feriemål for nordmenn). Det er noen ting som er lurt å vite før du drar til Dubai.

Ting du må vite om Dubai før du drar

 

 1. Språk: arabisk (men de aller fleste snakker også engelsk)
 2. Valuta: AED (emiratarabisk dirham)
 3. Tidssone: +3 timer i forhold til norsk vintertid (+2 timer for sommertid)

Dubai er en by som overrasker de aller fleste. Til tross for at arabisk er det offisielle språket i byen, snakker de aller fleste engelsk. Dette er fordi Dubai er en smeltedigel av forskjellige kulturer og nasjonaliteter, og engelsk har således blitt et naturlig fellesspråk for de som bor der.

Valutaen i Dubai er dirham, og 1 AED er omtrent 2,5 norske kroner. Om du skal ut og spise middag i Dubai, kan dette havne på rundt 80 dirham; omtrent 200 kroner. En bedre kaffe (eller kaffe latte) kan fort koste 40 kroner. Det er med andre ord ganske like priser som i Norge.

Verdt å få med seg i Dubai

Som nevnt finnes det nok av aktiviteter og ting å gjøre i Dubai. Fra ultramoderne bygninger og verdenskjente Dubai Mall, til markeder med årevis av historie og en vakker moské som daglig åpner dørene for ikke-muslimer. Under er en liste over noen av aktivitetene du ikke kan gå glipp av under din tur til Dubai.

 

 • Jumeirah Grand Mosque
 • Dubai Mall
 • Burj Khalifa
 • Ørkensafari og middag i ørkenen
 • Besøk til en souk

Jumeirah Mosque er den mest fotograferte moskéen i Dubai, og én av bare to moskeer i emiratene som slipper inn andre enn muslimer. Den andre er den kjente Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi. Gjennom sitt program «Open doors, open minds» åpner Jumeirah dørene og tilbyr guidede turer, samt muligheten til å lære om islam.

Dubai Mall og Burj Khalifa er to bygninger med hver sin verdensrekord, og i kort avstand fra hverandre. Førstnevnte er verdens største kjøpesenter, og Burj Khalifa er verdens høyeste bygning. En tur til toppen er ikke for de med høydeskrekk! Soukene i Dubai er de tradisjonelle markedene, og her kan du kjøpe alt fra krydder til gull.

Yacht-aktiviteter i Dubai

 

 • Lei en egen yacht for dagen
 • Bli med på sightseeing fra en yacht (i gruppe)
 • Dra på middagscruise med buffé (om bord i en mega-yacht)

Det finnes, som du ser over, mange spennende aktiviteter i Dubai for deg som er interessert i båter og yachter. Enten du vil slå på stortromma og leie en egen yacht for en dag, eller du er åpen for å seile rundt med andre reisende til byen, finner du mange muligheter til å smake på luksuslivet.

Til slutt vil vi gjerne tipse om viktige ord og uttrykk som er greit å kunne når du skal til Dubai. Man kan komme langt ved å være klar over utvalgte høflighetsfraser på lokalspråket, og under har vi plukket ut noen som kan være til hjelp. Så er det bare å øve på den arabiske uttalelsen!

 

 • «Marhaba»: Hei/hallo
 • «Shokran Gidan»: Tusen takk
 • «Nem»: Ja
 • «La»: Nei

Som du sikkert har skjønt, er Dubai en fantastisk by å reise til, der du kan oppleve en uforglemmelig luksus, samtidig som du tar et dypdykk i den interessante, arabiske kulturen. Enten du er interessert i å utforske ørkenen og markedene, eller vil tilbringe dagen i nærheten av verdens dyreste yachter, er Dubai reisemålet for deg.