Eclipse Yacht

M/Y Eclipse er en luksusbåt, klassifisert som en superyacht. Yachten ble bygget av Blohm+Voss, som er en tysk skipsreder basert i Hamburg, Tyskland. M/Y Eclipse ble døpt 12. juni 2009, etter fem år med designarbeid, testing og utvikling. Før superyachten ble døpt og levert til sin eier, tok den en rundtur som startet i Kristiansand.

Med sine 162,5 meter i lengde, er Eclipse i dag verdens nest største superyacht, og en av verdens dyreste luksusbåter. Superyachten har en estimert verdi på 340 millioner euro, som tilsvarer i overkant av 3,4 milliarder norske kroner etter dagens valutakurs. Roman Abramovich har eid superyachten siden den ble levert i 2010.

Om bord på M/Y Eclipse

 

 1. To landingsplasser for helikopter
 2. To svømmebasseng og flere badestamper
 3. 24 gjestelugarer
 4. Diskotek
 5. Mini-ubåt
 6. Tre mindre båter

Som prisen tilsier, er denne superyachten stappfull av luksuriøse muligheter og tilbehør. Om bord på båten er det to muligheter for å lande helikopter. Det er også flere badestamper og jacuzzier, i tillegg til to store svømmebasseng. For besøkende er det 24 fine lugarer, der gjestene kan sove og oppholde seg.

En så stor båt som M/Y Eclipse kan ikke ta seg helt til havn på alle destinasjoner den er på. Derfor er båten utstyrt med tre mindre båter, som frakter gjester og mannskap til land. Båten er også utstyrt med en mini-ubåt som kan ta seg ned til 50 meters dyp.

Design

M/Y Eclipse er bygget av den tyske skipsrederen Blohm+Voss, og designet av det prisvinnende britiske designselskapet Terence Disdale Design. Yachten har ni dekk, der en stiger om bord på dekk fire. På de øverste dekkene finner man garasjene og landingsplassene, samt svømmebassengene og åpne dekk med muligheter for å sole seg.

 

 • Lengde: 162,5 meter
 • Bredde: 22 meter
 • Antall dekk: 9
 • Toppfart: 25 knop
 • Motorkapasitet: 39 700 hestekrefter

Med sine 162,5 meter i lengde og 22 meter i bredden, var M/Y Eclipse den største superyachten da den ble lansert. I dag er Abramovich’ luksuriøse båt verdens nest største superyacht etter den ble passert av den 180 meter lange yachten Azzam i 2013. M/Y Eclipse er drevet av en diesel-elektrisk motor med 39 700 hestekrefter.

M/Y Eclipse kan nå en toppfart på 25 knop, men marsjfarten er på 22 knop. Eclipse har drivstofftanker om bord som kan ta opptil 1 000 000 liter drivstoff. Kjører Eclipse i en fart på 21 knop, kan superyachten kjøre hele 6 000 nautiske mil, før den må stoppe for å fylle drivstoff.

Eieren av M/Y Eclipse

 

 • Roman Abramovich
 • Nasjonalitet: Russisk
 • Statsborgerskap: Israelsk
 • Fødselsdag: 24. oktober 1966
 • Yrke: Entreprenør, politiker og forretningsmann

Roman Abramovich ble født i Saratov i Sovjet-Unionen i 1966. Abramovich eier blant annet investeringsselskapet Millhouse LLC, og stålselskapet Evraz. Internasjonalt er den russisk-israelske milliardæren mest kjent som eieren av den britiske Premier League klubben Chelsea FC. I tillegg til å være en kjent forretningsmann, engasjerer Abramovich seg i politikk og var guvernør i Chukotka fra 2000–2008.

Ifølge Forbes Magazine, har Roman Abramovich en nettoformue på 12,9 milliarder dollar per 2019. Dette gjør Abramovich til den rikeste personen i Israel, den 11. rikeste i Russland og den 120. rikeste personen i verden. I norske kroner blir formuen hans i overkant av 120,2 milliarder. Ingen russer har gitt mer penger til veldedighet enn Abramovich.

 

 • Verdens nest største superyacht
 • Motor Yacht of the Year 2011
 • Verdt 1,5 milliarder dollar

Roman Abramovich’ superyacht M/Y Eclipse var som nevnt den største yachten da den ble lansert, men ble i 2013 forbigått av yachten Azzam. På den årlige gallaen World Superyacht Awards i 2011 ble M/Y Eclipse kåret til årets motoryacht. Roman Abramovich måtte angivelig ut med en pris på hele 1,5 milliarder dollar for å få yachten bygget.